Laksebøffer med krydrede rodfrugter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Wichmann+Bendtsen
Tørrede dadler og varme krydderier giver et ekstra pift til denne nemme ret med laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter. Tænd ovnen på 180º.
Riv skallen fra limefrugterne fint. Halvér dem, og pres saften af dem. Skyl chilien, flæk den på langs, fjern kernerne, og skær den i bittesmå tern. Pil hvidløget, og hak det meget fint. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål.
Fordel rodfrugter og dadler i et stort ovnfad smurt med lidt smør eller olie. Læg laksestykkerne over, og hæld kryddermarinaden over retten.
Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter, til laksen er netop gennembagt, og rodfrugterne er møre.
Skyl og hak persillen. Drys retten med salt, peber og persille, og servér direkte fra fadet.
Tip!
Frisk fisk, der ikke har været frosset, har den bedste smag og konsistens. Køb gerne fisken i supermarkedet eller hos fiskehandleren, samme dag som den skal anvendes.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk