Laksebøffer med cremede pestokartofler
6. juli 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Prøv en hurtig og frisk sommerret, hvor saftige stykker af bagt laks serveres oven på cremede pestokartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skær kartoflerne i tynde skiver.
Bland dem med cremefraiche, mælk, pesto, salt og peber, og læg dem i et stort, smurt ovnfast fad. Størrelsen på fadet skal passe med, at kartoflerne ligger i et 2-3 cm tykt lag. Fordel små stykker af smør på hele overfladen.
Bag kartoflerne i 25 minutter, og vend rundt i dem, når halvdelen af tiden er gået. Tjek, at kartoflerne er næsten færdigbagte.
Del laksefileterne på midten, så du har 8 nogenlunde lige store stykker. Læg dem oven på kartoflerne.
Dryp citronsaft over, og drys med revet citronskal, salt og peber. Bag retten færdig i ca. 10 minutter. Servér med feldsalat og rucola eller andre spæde salatblade, og spis et stykke flute til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk