Laksebøffer med cremede pestokartofler

6. juli 2021 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Prøv en hurtig og frisk sommerret, hvor saftige stykker af bagt laks serveres oven på cremede pestokartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skær kartoflerne i tynde skiver.
Bland dem med cremefraiche, mælk, pesto, salt og peber, og læg dem i et stort, smurt ovnfast fad. Størrelsen på fadet skal passe med, at kartoflerne ligger i et 2-3 cm tykt lag. Fordel små stykker af smør på hele overfladen.
Bag kartoflerne i 25 minutter, og vend rundt i dem, når halvdelen af tiden er gået. Tjek, at kartoflerne er næsten færdigbagte.
Del laksefileterne på midten, så du har 8 nogenlunde lige store stykker. Læg dem oven på kartoflerne.
Dryp citronsaft over, og drys med revet citronskal, salt og peber. Bag retten færdig i ca. 10 minutter. Servér med feldsalat og rucola eller andre spæde salatblade, og spis et stykke flute til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar