Laks og porrer i ovn
15. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet hele året rundt, og denne ret i fad er bestemt ingen undtagelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden.
Steg porrerne i smør på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til de er sprøde og møre. Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå. Riv skallen og pres citronen. Dryp med citronsaft, og drys fintrevet citronskal og kapers over laksen.
Bag retten i ovnen i 20 minutter, eller til laksen er gennemstegt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Tag fadet med laksestykkerne ud af ovnen, og drys resten af den hakkede dild over. Servér retten direkte fra fadet med kogte kartofler som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Laks i ovn med lækkert tilbehør