Laks og jomfruhummer i rød karry

1. juli 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Luksuriøs anretning med fisk og hummer badet i en stærk karrysauce. Smag grundigt til med syre og fiskesauce, så saucen sidder lige i skabet.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløgene, skræl ingefæren, og riv begge dele. Steg hvidløg, ingefær, limeblade og rød karry i olie i en dyb pande i et ½ minut.
Hæld koksmælk, vand, sukker, limesaft og fiskesauce i panden, og kog saucen i et par minutter. Kog jomfruhummerne med i 2-3 minutter.
Skyl forårsløgene, og skær dem i skrå skiver. Gem toppen til servering. Skyl og snit sukkerærterne.
Skyl broccoliaspargesene, og læg dem i saucen. Kog kort op, og tilsæt sukkerærter og den lyse del af forårsløgene. Kog kort op igen.
Vend fisken i mel i et fad, og steg den i olie på en pande i 2-3 minutter i alt. Krydr med salt.
Anret laks, jomfruhummer og grønt i dybe tallerkner. Top med rød karrysauce, skiver af lime og det grønne af forårsløgene. Servér straks med kogte ris.

Tip!

Det er lækkert at pille en jomfruhummer og dyppe kødet i karrysaucen, men du kan sagtens lave retten uden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar