Laks og jomfruhummer i rød karry
1. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Luksuriøs anretning med fisk og hummer badet i en stærk karrysauce. Smag grundigt til med syre og fiskesauce, så saucen sidder lige i skabet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgene, skræl ingefæren, og riv begge dele. Steg hvidløg, ingefær, limeblade og rød karry i olie i en dyb pande i et ½ minut.
Hæld koksmælk, vand, sukker, limesaft og fiskesauce i panden, og kog saucen i et par minutter. Kog jomfruhummerne med i 2-3 minutter.
Skyl forårsløgene, og skær dem i skrå skiver. Gem toppen til servering. Skyl og snit sukkerærterne.
Skyl broccoliaspargesene, og læg dem i saucen. Kog kort op, og tilsæt sukkerærter og den lyse del af forårsløgene. Kog kort op igen.
Vend fisken i mel i et fad, og steg den i olie på en pande i 2-3 minutter i alt. Krydr med salt.
Anret laks, jomfruhummer og grønt i dybe tallerkner. Top med rød karrysauce, skiver af lime og det grønne af forårsløgene. Servér straks med kogte ris.
Tip!
Det er lækkert at pille en jomfruhummer og dyppe kødet i karrysaucen, men du kan sagtens lave retten uden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk