Laks med sprød pestotop og grønne bønner
22. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En let omgang aftensmad, som alle kan lide. Servér evt. en hjemmelavet dressing eller kold urtesauce til, hvis du savner lidt dyppelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl kartoflerne, og skær dem i små tern a 1½ cm. Vend dem med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Læg laksefileterne på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Smør pesto på toppen af laksestykkerne.
Bland rasp og fintrevet parmesan i en skål, drys det over pestoen, og dryp hvert stykke laks med en smule olie. Sæt laksen i ovnen, og steg den samtidig med kartoflerne i 10-15 minutter, til fisken er gennemstegt.
Skyl bønnerne, og nip enderne af. Kog bønnerne i letsaltet vand i en gryde i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og vend bønnerne med olie.
Fordel bønnerne på 4 tallerkener, og anret et stykke laks på toppen. Servér med ristede kartoffeltern.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk