Laks med sprød crust og dampet grønt

4. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Giv laksen en knasende sprød top af pankorasp, og servér fisken på en bund af dampede grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær skindet af laksefileterne.
Hæld æggehvider i en dyb tallerken og pankorasp i en anden dyb tallerken.
Dyp først laksefileterne med skindsiden nedad i æggehvider og derefter i pankorasp – det er blot toppen, der skal være dækket med crust.
Varm olie og 25 g smør på panden, og steg laksefileterne med crust-siden nedad i 5 minutter. Vend fileterne, og steg dem på den anden side i 1 minut.
Pil og hak skalotteløget fint. Smelt det resterende smør på en pande, og tilsæt skalotteløg og sennep. Svits løgene, og lad smørret brune. Smag til med lidt fintrevet citronskal.
Skyl blomkålen, del den i små buketter, og kog dem i saltet vand i ca. 5 minutter. Tilsæt ærter og sugarsnaps, og kog i yderligere 5 minutter. Afdryp.
Fordel grøntsagerne i 4 dybe tallerkener. Læg laksefileten ovenpå, dryp med smørsauce, drys med plukket dild, og servér med citronbåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar