Laks med spinat og tomat
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Columbus Leth
Lækker panderet med laks, spinat og tomater. Det hele er mildt krydret med friskrevet citron og purløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksen i store tern. Riv skallen af citronen fint, og gnid den ind i fisken sammen med lidt peber.
Rens forårsløg og pil hvidløg. Snit forårsløg og hvidløg fint. Skyl og halvér tomaterne. Skyl og slyng spinaten.
Varm halvdelen af olien op på en pande, og steg laksen forsigtigt på alle sider, så den lige får farve. Placér laksestykkerne på en tallerken, og drys med salt.
Hæld olien af panden, og tør panden af. Kom ny olie på panden, og steg forårsløg, hvidløg og tomater ved høj varme, til tomaterne afgiver saft.
Fordel spinaten på panden, og vend spinaten rundt, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.
Anret de stegte grøntsager med laksen ovenpå. Drys retten med masser af hakket purløg, og servér med brød eller kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk