Laks med spinat og kartofler i flødesauce

15. august 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Laks, spinat og kartofler er et genialt match, og det bliver kun endnu bedre, når det tilberedes sammen med en cremet flødesauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft.
Lad spinaten tø op i en sigte. Pres den optøede spinat sammen med en ske i sigten, så væsken kan dryppe fra. Rør fløde, friskrevet parmesan, friskrevet muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Skær skindet af laksefileterne, og skær laksen i passende stykker. Fordel den optøede spinat i et ovnfast fad. Hæld halvdelen af flødeblandingen over. Fordel laksestykkerne over spinaten. Krydr ganske let med salt og peber.
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne ved hjælp af et mandolinjern. Anret skiverne oven på laksen, og hæld den resterende flødeblanding over kartoflerne.
Sæt fadet i ovnen i 45-60 minutter, til overfladen er flot gylden, og servér med skyllet grøn salat.

Tip!

Bliver kartoffelskiverne mørke, inden de er gennembagte, kan du lægge et stykke alufolie henover, så de ikke bliver brændte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar