Laks med sort sesam og hvedekernesalat med fennikel og pære
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Laks skal kun bages, til fiskekødet er netop gennemvarmt. Så er det dejligt saftigt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog hvedekerner efter pakkens anvisning, og afkøl.
Skyl og tør rucola. Rens fennikel, og skær den i papirtynde skiver på langs. Læg fennikelskiverne i iskoldt vand, så de bliver sprøde.
Skyl og halvér pærerne, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tynde skiver. Vend de afdryppede og afkølede hvedekerner sammen med rucola, afdryppede fennikelskiver og pærer i en salatskål.
Tænd ovnen på 170º. Del laksen i det ønskede antal portioner, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og drys dem med sesamfrø, salt og peber. Skyl citronen, skær den i skiver, og læg 1 skive oven på hvert stykke laks. Bag laksen i ovnen i ca. 12 minutter.
Rør basilikumpestoen op med olivenolie, og vend det i hvedekernesalaten. Servér som tilbehør til laksen.
Tip!
Når du får hele eller halve grøntsager i overskud, kan de sagtens gemmes i køleskabets grøntsagsskuffe og bruges i madlavningen inden for nogle dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk