Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Når du vender laksefileterne i sesamfrø, får de lige det ekstra pift, der spreder glæde ved middagsbordet. Servér med en lun asiatisk spidskålssalat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern forsigtigt skindet fra laksefileterne. Krydr laksen med salt og peber. Hæld sesamfrø ud på en tallerken, og vend laksefileterne i dem, så der kommer sesam hele vejen rundt.
Steg laksefileterne godt på alle sider i olie på en pande i 6-8 minutter.
Skyl spidskålen, og skær den i fine strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, aflange skiver. Skyl og skær sukkerærter igennem på langs.
Lynsteg spidskål, gulerødder og ærter i solsikkeolie på en pande. Tag grøntsagerne af varmen, hæld sojasauce, fiskesauce og honning over dem, og vend rundt i salaten.
Skyl og flæk chilien, fjern kernerne, og skær chilien i fine tern. Drys chilitern over den lune salat.
Skyl og hak mynte. Anret stegt laks med mynte, og servér med spidskålssalat og brød.
Tip!
Skær gerne spidskål og gulerødder på et mandolinjern – så går det hurtigt!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk