Laks med serranoskinke og karryblomkål med ærter

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Saften fra de grillede citroner giver en varm og krydret smag, når du presser den ud over laksespyd og karryblomkål.

Ingredienser

Udstyr

otte træspyd

Sådan gør du

Læg træspyddene i vand i ½ time, så der ikke går ild i dem, når de lægges på grillen.
Halvér citronerne, og dryp skærefladen med lidt olie. Grill dem, til de har et flot grillmønster.
Skær laksen i 3 x 4 cm tern. Halvér serranoskiverne på langs, svøb et stykke omkring hvert stykke laks, og sæt på grillspyd. Grill spyddene 2-3 minutter på hver side.
Skær blomkålen i små buketter. Pres saft af citronen. Rør olivenolie med karry, salt og citronsaft, og vend det med blomkålen.
Tag en pande, der kan tåle at komme på grill (eller brug en engangsfoliebakke),og steg blomkålsbuketterne på den, til de er lune og let ristede.
Tag blomkålen af varmen. Bælg ærterne, vend dem i blomkålen, og servér blandingen sammen med laksespyd og grillede citroner.

Tip!

I stedet for serranoskinke kan du bruge enhver anden lufttørret skinke, eller du kan bruge bacon i skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar