Laks med quinoa og pastinak-fritter
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Skyd ugen i gang med saftige quinoapanerede laksebøffer, som knaser sprødt mellem tænderne. Servér med lækre pastinak-fritter og ristet hvidløgsmayo.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøl let.
Tænd ovnen på 200°. Skrub pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt.
Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde i enderne.
Skær toppen af det hele hvidløg, så du kan se alle feddene. Dryp med olie, og sæt hvidløget på samme bageplade som pastinakfritterne i ovnen.
Bag det i ovnen i 20 minutter, til feddene er helt møre. Pres de bagte fed ud af hvidløget, og mos dem med en gaffel.
Rør dem sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber.
Dup laksebøfferne tørre. Rør olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl blandingen på laksebøfferne.
Vend dem i den kogte quinoa, og læg dem i et ovnfast fad. Steg laksebøfferne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte, og overfladen gylden og sprød.
Servér med salat, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk