Laks med hollandaise og sommergrønt

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Forkæl fisken og de friske grøntsager med en cremet og uimodståelig sauce, som her laves på en nemmere måde, end hvad du måske er vant til.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfad. Krydr med salt og peber, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
Lav et låg af bagepapir, og lad laksen dampe i ovnen i 20 minutter. Gem stegesaucen til hollandaisen.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en meget stor gryde med letsaltet vand. Skær spidskålen i kvarte. Skrub gulerødderne, og fjern det meste af den grønne top.
Kog gulerødder og spidskål sammen med kartoflerne de sidste 5 minutter.
Smelt smørret i en gryde.
Pres saften af citronen. Blend æggeblommer, citronsaft og salt med en stavblender, til massen tykner. Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle, mens du blender.
Hæld lidt af stegesaucen fra fisken i, og blend igen. Krydr med salt og peber, og vend hakket dild i saucen.
Bryd laksen i grove stykker, og anret med sauce og grøntsager. Pynt med dild, og servér med citron skåret i både.

Tip!

Som alternativ til den varme sauce kan du røre en frisk kold dressing af skyr, dild, citron, salt og et nip sukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar