Laks med hollandaise og blomkålssalat
19. juni 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Hollandaisesauce lavet fra bunden er det perfekte match til fisk. Prøv den klassiske sauce til gode laksebøffer med bagte grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens blomkålen, og skær den i mindre buketter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med olivenolie, og drys med salt. Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter.
Skyl asparges, knæk de hårde ender af, og kassér dem. Skær asparges i grove skiver. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend aspargesskiverne sammen med blomkålen. Bag det hele i ovnen i yderligere 10 minutter, imens du tilbereder laks og hollandaise.
Smelt forsigtigt smørret i en kasserolle. Hæld det smeltede smør over i en lille skål, så vallen bliver i gryden og kan kasseres.
Rengør kasserollen. Pisk æggeblommer, citronsaft og dijonsennep sammen i kasserollen ved lav varme, til blandingen tykner.
Hæld langsomt det smeltede smør i saucen, imens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér med blomkålssalat, hollandaise og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk