Laks med hollandaise og blomkålssalat

Hollandaisesauce lavet fra bunden er det perfekte match til fisk. Prøv den klassiske sauce til gode laksebøffer med bagte grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens blomkålen, og skær den i mindre buketter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med olivenolie, og drys med salt. Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter.
Skyl asparges, knæk de hårde ender af, og kassér dem. Skær asparges i grove skiver. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend aspargesskiverne sammen med blomkålen. Bag det hele i ovnen i yderligere 10 minutter, imens du tilbereder laks og hollandaise.
Smelt forsigtigt smørret i en kasserolle. Hæld det smeltede smør over i en lille skål, så vallen bliver i gryden og kan kasseres.
Rengør kasserollen. Pisk æggeblommer, citronsaft og dijonsennep sammen i kasserollen ved lav varme, til blandingen tykner.
Hæld langsomt det smeltede smør i saucen, imens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér med blomkålssalat, hollandaise og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
19. juni 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar