Laks med gulerodsfritter og aioli
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Gulerodsfritter, især når de dyppes i hjemmelavet aioli, udgør det perfekte tilbehør til en god laksefilet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, del dem i halve eller kvarte, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend fritterne med olie, birkes og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, indtil de er møre og sprøde.
Drys dem med lidt grofthakket persille lige før servering.
Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, presset hvidløg og salt sammen. Hvis du ønsker en mere let og luftig aioli, kan du tilføje lidt af æggehviden også.
Tilsæt dernæst langsomt olivenolien i en tynd stråle, imens du pisker med elpisker.
Tilsæt gradvist den smagsneutrale olie, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag til.
Kværn salt og peber over laksen, og steg den i olie på en pande.
Servér med aioli, citron skåret i både og gulerodsfritter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på aioli!