Laks med fennikel-radise-salat
2. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Laksen smager fantastisk sammen med fennikel og radiser. Retten er lækker og let at lave, og så er den perfekt til en varm dag, hvor maden ikke skal være for tung eller som del af en gæstemenu.
Bemærk
Trækketid: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens fennikel og radiser, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand i 20 minutter. Skyl radisebladene godt, og tør dem.
Steg laksefileterne med skindsiden nedad i olie på en pande i 1 minut. Skru ned for varmen, og steg laksen færdig, stadig med skindsiden nedad. Lad laksen hvile 3-4 minutter inden servering.
Tag fennikel og radiser op af vandet, og tør dem.
Pres saften af citronen. Bland citronsaft, olivenolie, salt og peber, og vend fennikel og radiser med dressingen.
Anret lidt af salaten på et stykke laks, krydr med mere salt og peber, og pynt med radiseblade.
Tip!
Steg kun laksefileten på skindsiden, og lad den hvile efter stegningen. Så spreder varmen sig til resten af laksen, som bliver perfekt tilberedt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk