Laks med blomkålssalat
18. september 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Servér et stykke ristet laks med en fyldig omgang blomkålssalat. Det smager skønt sammen! Blomkål kan sagtens spises råt – selv børnene vil kunne lide det!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen. Skær de nederste grønne blade og stokken af. Del hvert blomkålshoved i kvarte, og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
Fordel blomkålen i et stort fad. Høvl masser af parmesanflager over.
Skyl persillen, hak den fint, og drys den over salaten. Hak og fordel også mandlerne over salaten.
Pres saften af citronen. Bland olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
Steg laksestykkerne på en varm pande i olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Servér laksen med blomkålssalat og evt. godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk