Laks med blomkålscreme og sauteret rosenkål

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Laks i en raffineret ret med cremede, sprøde og saftige konsistenser.

Ingredienser

Sådan gør du

Del blomkål i små buketter. Pil og hak løg. Kog blomkål, løg og bouillon under låg i 15 minutter. Hæld bouillonen fra gryden, tilsæt cremefraiche, og blend med en stavblender direkte i gryden. Krydr med salt og peber.
Steg laksefileter i lidt smør på en pande i 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Fjern de yderste blade fra rosenkålen. Pil alle de løse blade af, og gem dem. Skær resten af rosenkålen i skiver. Skyl broccoli og druer.
Steg rosenkål i skiver i lidt smør på en pande sammen med broccoli og druer i 3-4 minutter. Tilsæt rosenkålsbladene og grofthakkede mandler, og steg i 2 minutter. Krydr med salt og peber.
Anret laksen oven på blomkålscremen, og servér med sauteret rosenkål.

Tip!

Når rosenkål steges eller dampes ganske kortvarigt, udvikler de ikke den karakteristiske og markante kålsmag, som opstår, når de overkoges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar