Laks med birkes og mangosalsa
21. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
En lille skål med birkesfrø er alt, der skal til, for at laksen trylles fra helt almindelig til knasende og lækker. Vælg selv, om du vil vende laksen i blå eller hvide birkesfrø, og steg den efterfølgende sprød på panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr laksen med salt og peber. Vend laksen i birkesfrø, så alle sider er dækket.
Steg laksen i olie på en pande på alle sider, så den bliver gylden og gennemstegt.
Skyl agurk, og hak den fint. Hak mango og avocado fint.
Skyl forårsløg, og snit den grønne del fint.
Pil granatæblekernerne. Skyl chili, og hak den fint.
Vend agurk, mango, avocado, forårsløg og chili sammen i en skål. Smag salsaen til med friskpresset limesaft, salt og peber.
Servér salsaen sammen med laksen.
Tip!
Det er nemmest, hvis du køber laks, der er skåret i mindre stykker. Men kan du kun få fat i et stort stykke, kan du også panere og stege det. Men jo mindre stykker, jo mere panering og knas rundtomkring!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk