Laks med bagte gulerødder og pesto
16. juli 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Laks og gulerødder er gode i hinandens selskab. Her er en hurtig opskrift, hvor både laks og tilbehør kommer i samme fad, så du kan trylle aftensmaden frem uden en masse besvær.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Tag laksesiden ud af køleskabet.
Skrub eller skræl gulerødderne, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
Vend gulerødderne med pesto i fadet.
Læg laksesiden oven på gulerødderne, og krydr den godt med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i yderligere 20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Pynt med basilikum, og servér med citronbåde og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk