Laks med bær og skorzonerrod
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Friske bær smager skønt sammen med laks, fordi bærrenes syre balancerer laksens fedme. Skorzonerroden smager lidt nøddeagtigt og skal altid tilberedes, inden du spiser en.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksen i et ovnfad, og krydr med salt og peber. Bag den i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter, til den er lige netop mør, men endelig ikke tør.
Fordel bærrene oven på laksen efter ca. 8 minutter, så de ikke får for meget. Kig til laksen efter 12 minutter, og tjek, om den måske allerede skal ud af ovnen dér.
Riv skallen fint af citronen. Tag laksen ud af ovnen, og drys med citronskal og mynteblade.
Skrub rødderne grundigt fri for jord med en svamp og masser af koldt vand. Skræl dem, og kog dem et par minutter i letsaltet vand. Afdryp, og skær dem i mindre stykker på skrå.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Steg skorzonerrodsstykkerne i olie på en pande i et par minutter. Smag til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
Skyl og hak persillen, og drys den over skorzonerrødderne. Servér som tilbehør til laksen.
Tip!
Her får du masser af sunde omega-3-fedtsyrer fra laksen og sunde antioxidanter fra bærrene – guf for hjernecellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk