Laks med aspargesbroccoli, avocado og nudler
28. maj 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En asiatiskinspireret hverdagsret, hvor nudlerne får selskab af grønne grøntsager på tallerkenen, og laksen får fine prikker af de sorte sesamfrø.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksen i lige store steaks, så der er én til hver.
Riv ingefæren fint, og pres saften ud af den. Dryp laksen med ingefærsaften, drys med sesamfrø, og krydr med salt og peber. Lad laksen trække i et par minutter.
Steg laksesteaksene i ca. 4 minutter på hver side på en slip-let-pande ved middel varme.
Riv ingefæren fint, og pres saften ud af den.
Pisk soja, wasabi, risvinseddike, ingefærsaft og olie sammen, og smag dressingen til med evt. mere soja og risvinseddike.
Kog nudlerne som anvist på pakken.
Rens aspargesbroccoli, skær den i passende buketter, og kog dem med nudlerne sammen med edamamebønnerne i de sidste par minutter af nudlernes kogetid. Hæld vandet fra, og skyl nudler og grøntsager i koldt vand.
Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær hver halvdel i 3 lige store stykker.
Anret fiskesteaks på tallerkener sammen med nudler, aspargesbroccoli, bønner og avocadobåde. Dryp med wasabidressing, drys med koriander, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk