Laks med appelsin og fennikelsalat
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Laksen er marineret i citrus, soja og honning og toppet med et sprødt lag mandelknas. Servér med en frisk fennikelsalat og vilde ris, og du har den perfekte hverdagsret.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksefileten i et ovnfast fad. Riv skallen, og pres appelsin og citron. Rør saften og skallen i en skål sammen med honning, sojasauce, olie og mandelflager.
Hæld marinaden over laksefileten; dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl i mindst 30 minutter.
Tænd herefter ovnen på 175°, og sæt fadet med laksen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennemstegt.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl fenniklerne, og snit dem helt fint på et mandolinjern.
Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i skålen med fennikel sammen med finthakket dild. Servér laks med ris og fennikelsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk