Laks med appelsin og fennikelsalat

Laksen er marineret i citrus, soja og honning og toppet med et sprødt lag mandelknas. Servér med en frisk fennikelsalat og vilde ris, og du har den perfekte hverdagsret.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg laksefileten i et ovnfast fad. Riv skallen, og pres appelsin og citron. Rør saften og skallen i en skål sammen med honning, sojasauce, olie og mandelflager.
Hæld marinaden over laksefileten; dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl i mindst 30 minutter.
Tænd herefter ovnen på 175°, og sæt fadet med laksen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennemstegt.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl fenniklerne, og snit dem helt fint på et mandolinjern.
Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i skålen med fennikel sammen med finthakket dild. Servér laks med ris og fennikelsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
17. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar