Laks i paprikasauce med ris og broccolisalat
18. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fisk på menuen bliver ekstra lækkert med denne laks i en smagfuld sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Skyl og hak persillen.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kog broccolibuketterne i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Tilsæt de frosne edamamebønner det sidste minut af kogetiden. Afdryp godt.
Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i små tern. Vend broccoli, bønner og pærer sammen med olie og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber. Drys med hakkede cashewnødder.
Skær laksefileten i mundrette tern. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Steg skalotteløgene i smør i en gryde i 2 minutter. Tilsæt paprika, tomatpuré og sennep, og steg videre i 2 minutter.
Rør majsstivelse ud i bouillonen, og hæld den i gryden sammen med cremefraiche. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i 5 minutter.
Læg laksestykkerne ned i saucen, og lad dem simre med i ca. 5 minutter, til de er gennemtilberedte. Smag saucen til med sukker, salt og peber.
Drys lakseretten med skyllet og hakket persille, og servér med ris og broccolisalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på broccolisalat