Laks i pakker med spidskål og edamamebønner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Fisk tilberedt i pakker bevarer saften og smagen, og det er en fryd for sanserne at åbne de dampende varme pakker direkte ved bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt saltet vand.
Fjern evt. de yderste blade fra spidskålen, og skyl spidskålen. Halvér kålen på langs, og skær den hårde stok væk. Snit resten af spidskålen helt fint.
Skyl citronerne. Skær den ene halvdel af citronerne i skiver, og halvér den anden halvdel.
Læg 4 store stykker alufolie på køkkenbordet. Læg 4 lige så store stykker bagepapir ovenpå.
Fordel spidskål og edamamebønner på midten af hvert stykke bagepapir. Skær laksen i lige store stykker, og fordel dem oven på kål og bønner. Læg citronskiver oven på laksestykkerne.
Drys de portionerne med hakket dild. Dryp med presset citronsaft fra den halverede citron, dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Fold omhyggeligt bagepapir og alufolie til lukkede og helt tætte pakker. Læg pakkerne i en bradepande, og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.
Servér pakkerne direkte fra ovnen, og med kogte kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk