Laks i ovn med tilbehør

Laks smurt med en cremet blanding af smør, citron, persille og pinjekerner og bagt i ovnen er en lækker og velsmagende måde at servere fisk på.

Laks i ovn med tilbehør
0-30 min.

(12)

May 6, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du laks i ovnen

Laks smager skønt, og giver du den en tur i ovnen med citron, smør, persille eller andre lækre sager, så der er smagfuld aftensmad på ingen tid. Den lækre laks er tilmed propfyldt med sunde fedtstoffer og er ideel at ty til, hvis du følger anbefalingerne om fisk to gange om ugen.

I opskriften her får laksen selskab af syrlig citron og hjemmerørt smør med pinjekerner og persille, som i løbet af en tur i ovnen trænger godt ned i laksen og tilfører den masser af smag. Men du kan sagtens variere din laks, ligesom du bedst kan lide!

Tilbehør til laks i ovn

Når du skal tilberede din laks, er det altid en god idé ikke at være nærig med fedtstof. Fisken bliver bare bedst, hvis den får en omgang olie eller smør. Andre klassiske smagsgivere er for eksempel citron eller lime, hvis syrlighed klæder den fede laks fortrinligt – og så er krydderurter også altid et hit.

En anden kending, der er oplagt at sætte sammen med laks, når den tilberedes i ovnen, er spinat. Er du til denne type tilbehør, så er det dog en god idé også at tilsætte mornaysauce eller madlavningsfløde, så laksen bliver tilberedt i en grøntsagssauce, så både fisk og spinat får mere smag.

Servér gerne en god omgang pasta eller kartofler til.

Så længe skal laksen have i ovnen

Det kan være svært at sige præcis, hvor længe laks skal have, når det tilberedes i ovnen. Der kan nemlig være stor forskel på ovne og på, hvor tykt et laksestykke du har fået fat i!

Hold derfor altid godt øje med laksen, når du tilbereder den. Som hovedregel skal en lakseside have omkring 20 minutter i ovnen på 200°, men tjek gerne til den undervejs.

Vil du bruge frossen laks, så er det klart at anbefale, at du tør den op i køleskabet, inden den skal i ovnen. Hvis ikke, skal du være opmærksom på, at ovntiden nok skal forlænges. Hvor meget, afhænger igen både af fiskens tykkelse og ovnens kvalitet.

Hvornår er laksen færdig?

Laksen er færdig, så snart kødet nemt kan skilles ad med en gaffel. Husk at tjekke i midten af laksesiden og ikke i kanten. Det er ofte bedre, at laksen kun lige akkurat er færdigtilberedt, end at den får for længe – for så bliver den tør.

Måske du også kan li'