Laks i ovn med bulgur, fennikel og cremefraiche
28. februar 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Der skal helst fisk på bordet en gang om ugen, og det kommer der let, når tilberedningen er hurtigt overstået. Med masser af grøntsager er det en sund og nem hverdagsret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Pil og hak hvidløg. Skær et snit gennem porrerne på langs, og rens dem mellem bladene. Kassér top og bund, og snit porrerne fint.
Rens fenniklen, og snit den i meget små tern.
Steg hvidløg og porrer i olie på en pande, til porrerne falder sammen. Tilsæt fennikel, og steg videre i et par minutter. Vend bulgur i, og rør i 1 minut.
Tilsæt cremefraiche, vand og sennep. Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør citronsaft og citronskal i blandingen.
Hæld blandingen i et ovnfast fad, og dæk til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og læg laksen i fadet med skindsiden opad. Bag fadet i ovnen i yderligere ca. 15 minutter.
Drys friskhakket dild over retten, og servér den direkte fra fadet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk