Laks i karrysauce med kokos og grøntsager
24. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Asiatisk inspireret karryret, der gør det endnu lækrere at få fisk på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint. Skræl ingefæren, og riv den fint.
Steg løg og ingefær i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt mel og karry, og steg videre i ca. ½ minut. Hæld bouillon og kokosmælk i gryden, bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5-7 minutter. Smag saucen til med limesaft, sukker, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær laksen i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl peberfrugterne, og skær dem i strimler.
Fordel laks, løg og peberfrugt i et ovnfad, og hæld karrysaucen over. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til laksen er gennemtilberedt.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, og afdryp i en sigte.
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Drys forårsløg og kokosflager over lakseretten, og servér med nudler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk