Laks i gul karry med bønner og ris
19. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gul karry er knap så stærk som rød og grøn karry, og retten er derfor også egnet til små ganer. Justér selv mængden af karrypasta, så den rammer jeres smagsløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Skyl og nip bønnerne, og skær dem evt. i mindre stykker.
Varm de to slags olie op i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Steg løg og grøntsager i panden i ca. 1 minut. Tilsæt karrypasta, og steg videre i ca. ½ minut. Hæld kokosmælk og friskpresset limesaft i panden, bring saucen i kog, og lad den småkoge i 3-4 minutter.
Skær laksen i 4 portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Læg stykkerne ned i saucen, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, til laksen er gennemtilberedt.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Drys dem over lakseretten sammen med sesamfrø, og servér med kogte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk