Laks i grøn karry med sukkerærter
24. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Grøn karrypasta er mildere i smagen end de gule og de røde varianter. I den her opskrift udgør den basen i en cremet og nem hverdagsret med laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær løg, peberfrugt og sukkerærter i fine strimler. Tag lidt sukkerærter fra til pynt.
Opvarm en dyb pande med olie, og steg grøntsagerne i olien i 1 minut. Tilsæt grøn karry, og steg videre i ca. ½ minut. Tilsæt kokosmælk og friskpresset limesaft, og lad saucen småkoge i 2-3 minutter.
Kassér laksens skind, og skær kødet i mundrette tern. Læg lakseternene ned i saucen, og lad retten småkoge i 5-7 minutter, til laksen er gennemtilberedt. Smag saucen til med limesaft, salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Servér karryretten med kogte ris og top med forårsløg, de gemte sukkerærter og sort sesam.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk