Laks i fad med svampe, broccoli og små kartofler
28. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Ovnbagt laks og kartofler med masser af grønt på kun 30 minutter. Det bliver vist ikke meget lettere at servere et sundt og nærende aftensmåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub og halvér kartoflerne, og kog dem næsten møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter. Gem kogevandet.
Rens og skær svampene i mindre stykker, og rist dem i lidt smør på en pande, til de er gyldne.
Læg laksen i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Rens forårsløg og aspargesbroccoli. Hæld kogevandet fra kartoflerne over grøntsagerne, så de blancheres.
Læg kartoflerne i fadet med laksen, og fordel smørret over.<br />
Bag laksefadet i ovnen ved 210° i ca. 12 minutter. Bag grøntsagerne med i fadet de sidste 5 minutter af ovntiden.
Servér laks, kartofler og grøntsager med citron og evt. lunt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk