Laks i fad med kartofler, porre og fennikel
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Når man samler det hele i ét fad, trækker ingredienserne smag fra hinanden, og der dannes en skøn og mild sauce i bunden af fadet, som kan søbes op med brødet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens porre, skræl gulerødder, og skær begge dele i tynde skiver. Fjern de yderste blade fra fenniklen, og skær resten i tynde skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
Fordel porre, gulerødder, fennikel og kartofler i et ovnfad. Hæld bouillon og hvidvin i bunden af fadet, og krydr med timian, salt og peber. Dæk fadet med alufolie, og steg retten i ovnen i 35 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og fjern alufolien. Skær laksefileten i store tern, og læg dem oven på grøntsagerne i fadet. Krydr laksestykkerne med lidt salt. Hæld fløde ved, og sæt fadet tilbage i ovnen. Steg retten i 15 minutter, til laksen er gennemtilberedt, og kartoflerne er møre.
Drys retten med skyllet, hakket persille, og servér med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk