Laks i fad med jordskokker

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Saftig laks og nøddeagtige jordskokker udgør en farligt god kombination. Her har fisken fået et asiatisk tvist med en spicy og smagfuld peanutbuttersauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Del laksefileten i lige store stykker, så der er ét stykke pr. person.
Skrub eller skræl jordskokkerne, skær dem i ½ cm tykke skiver, og fordel dem i et ovnfast fad.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Pres saften af limefrugten. Pisk hvidløg, ingefær og limesaft sammen med kokosmælk, peanutbutter, karrypasta og fiskesauce i en skål.
Hæld blandingen over jordskokkerne, og vend rundt, så det fordeler sig. Læg laksestykkerne i fadet, og dæk dem delvist med jordskokker.
Steg retten i ovnen i 25 minutter, indtil laksen er gennemstegt, og jordskokkerne er møre og sprøde.
Drys retten med peanuts og plukket koriander, og servér evt. sammen med ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar