Laks i fad med broccoli og forårsløg
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ovnstegt laks er en nem måde at tilberede ugens fiskemåltid på, og smager det superskønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Læg laksefileterne i et ovnfad med lidt afstand imellem.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Rens og snit forårsløg groft. Skær halvdeln af citronerne i kvarte.
Fordel broccoli, halvdelen af forårsløgene og de kvarte citroner mellem laksefileterne i ovnfadet.
Pres saften fra resten af citronerne ud over retten, og dryp med sesamolie. Sæt ovnfadet i ovnen i 15 minutter.
Tag herefter ovnfadet ud af ovnen, og hæld sojasauce ud over laks og grøntsager. Sæt retten tilbage i ovnen i 5 minutter, til laksen er akkurat gennemstegt.
Drys den sidste halvdel af forårsløgene over retten, og server den direkte fra ovnfadet med kogte ris som tilbehør.
Tip!
Der er mange fordele ved at lave aftensmaden i ét ovnfad. Det er hurtigt, man sparer på opvasken, og man har hænderne fri til andre gøremål, fordi retten passer sig selv i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk