Lakridslaks med stegt fennikel
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lakrids skal bruges med måde og ikke for ofte, men indimellem er det spændende at servere mad med den overraskende smagsnote.
Bemærk
Trækketid, laks: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland lakridsrodspulver og salt, og drys det på laksen i et jævnt lag.
Lad laksen trække i 20 minutter.
Steg laksen i olie på en pande, først på lakridssiden i ca. 3 minutter, til fisken er gyldenbrun. Vend laksen om, og steg den 4 minutter på skindsiden.
Rens og halvér fenniklerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Steg dem i olie på en pande ved høj varme, og rør ofte, til de er gyldenbrune. Tilsæt appelsinsaft, hakket estragon eller kørvel og oliven, kog hurtigt op, og smag til med salt.
Anret laksen med citron skåret i både, stegt fennikel og kogte kartofler eller brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk