Lakridslaks med stegt fennikel

Lakrids skal bruges med måde og ikke for ofte, men indimellem er det spændende at servere mad med den overraskende smagsnote.

Lakridslaks med stegt fennikel
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Trækketid, laks: 20 minutter.

Ingredienser

personer
lakridsrodspulver
2 tsk.
salt
½ tsk.
fersk laksefilet
500 g
olivenolie til stegning
1 spsk.

Stegt fennikel

fennikler
2
olivenolie
1 spsk.
appelsiner
1
frisk estragon eller kørvel
1 bundter
sorte oliven med sten
50 g
salt

Til servering

citroner
½
kogte kartofler
500 g

Sådan gør du

Bland lakridsrodspulver og salt, og drys det på laksen i et jævnt lag.
Lad laksen trække i 20 minutter.
Steg laksen i olie på en pande, først på lakridssiden i ca. 3 minutter, til fisken er gyldenbrun. Vend laksen om, og steg den 4 minutter på skindsiden.

Stegt fennikel

Rens og halvér fenniklerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Steg dem i olie på en pande ved høj varme, og rør ofte, til de er gyldenbrune. Tilsæt appelsinsaft, hakket estragon eller kørvel og oliven, kog hurtigt op, og smag til med salt.

Servering

Anret laksen med citron skåret i både, stegt fennikel og kogte kartofler eller brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'