Lakridslaks med stegt fennikel
Lakrids skal bruges med måde og ikke for ofte, men indimellem er det spændende at servere mad med den overraskende smagsnote.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Trækketid, laks: 20 minutter.
Ingredienser
personer
- lakridsrodspulver
- 2 tsk.
- salt
- ½ tsk.
- fersk laksefilet
- 500 g
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Stegt fennikel
- fennikler
- 2
- olivenolie
- 1 spsk.
- appelsiner
- 1
- frisk estragon eller kørvel
- 1 bundter
- sorte oliven med sten
- 50 g
- salt
Til servering
- citroner
- ½
- kogte kartofler
- 500 g
Sådan gør du
Bland lakridsrodspulver og salt, og drys det på laksen i et jævnt lag.
Lad laksen trække i 20 minutter.
Steg laksen i olie på en pande, først på lakridssiden i ca. 3 minutter, til fisken er gyldenbrun. Vend laksen om, og steg den 4 minutter på skindsiden.
Stegt fennikel
Rens og halvér fenniklerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Steg dem i olie på en pande ved høj varme, og rør ofte, til de er gyldenbrune. Tilsæt appelsinsaft, hakket estragon eller kørvel og oliven, kog hurtigt op, og smag til med salt.
Servering
Anret laksen med citron skåret i både, stegt fennikel og kogte kartofler eller brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner