Lakridskarameller med lakridspulver
5. august 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Bløde karameller med masser af lakrids. Dét er noget for enhver lakridselsker! De små stykker slik passer både perfekt på konfektbordet og til en kop kaffe på terassen.
Bemærk
Køletid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog. Kog det ved middel varme i ca. ½ time – indtil karamelmassen er gylden og tyktflydende og temperaturen ca. 120°. Undgå at røre for meget i massen undervejs.
Tag gryden af varmen, og rør lakridspulveret i.
Beklæd en form på 10 x 10 cm med bagepapir, og fordel karamelmassen deri.
Lad massen køle af, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær karamellen ud i små firkanter, og vend dem i fint lakridspulver. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.
Tip!
Erstat lakridspulveret med chokolade, og karamellerne bliver til hjemmelavede guldkarameller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på flødekarameller