Lakridskarameller med lakridspulver

Bløde karameller med masser af lakrids. Dét er noget for enhver lakridselsker! De små stykker slik passer både perfekt på konfektbordet og til en kop kaffe på terassen.

Bemærk
Køletid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog. Kog det ved middel varme i ca. ½ time – indtil karamelmassen er gylden og tyktflydende og temperaturen ca. 120°. Undgå at røre for meget i massen undervejs.
Tag gryden af varmen, og rør lakridspulveret i.
Beklæd en form på 10 x 10 cm med bagepapir, og fordel karamelmassen deri.
Lad massen køle af, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær karamellen ud i små firkanter, og vend dem i fint lakridspulver. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.

Tip!

Erstat lakridspulveret med chokolade, og karamellerne bliver til hjemmelavede guldkarameller.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
5. august 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar