Lakridskager med lime
20. april 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Småkagerne smager lækkert af lakrids og lime og er både sprøde og bløde på en gang. Det er svært at stoppe, når du først har taget en bid.
Bemærk
Hviletid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr smør, mel, bagepulver, lakrids og fintrevet limeskal sammen.
Tilsæt sukker og æg i dejen, og saml ingredienserne til en jævn dej uden at ælte for meget. Form dejen til en tyk pølse.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 2 timer.
Tænd ovnen på 200°.
Skær dejen i ½ cm tykke skiver. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter.
Tip!
Vil du variere småkagerne, kan du erstatte limefrugten med citron eller appelsin i stedet. Det giver også en dejlig smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk