Lakridskage
18. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kagen minder om en brownie, fordi den er brun og har samme karakteristiske, seje krumme som en brownie. Men den indeholder hverken chokolade eller kakao – det er lakridspulver, som giver smag og farve!
Ingredienser
Udstyr
en mellemstor bradepande (25 x 35 cm)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Beklæd bradepanden med bagepapir.
Smelt smør og brun farin i en gryde ved svag varme.<br />
Lad det køle lidt af.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med den afkølede smørblanding. Tilsæt lakridspulver,<br />
og pisk videre.
Sigt mel og bagepulver i smørblandingen,<br />
og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn.
Fordel dejen i bradepanden, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad kagen afkøle, og skær den ud i små stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk