Lakridscookies med hvid chokolade og kokos

Den sprøde småkage toppes her med smeltet hvid chokolade og kokosflager. Det gør den endnu mere uimodståelig, end den var i forvejen!

Ingredienser

Sådan gør du

Rist mandlerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter ved 200°. Lad dem afkøle, og hak dem groft.
Kom mandlerne i en skål sammen med hvedemel, fuldkornsmel og havregryn, og rør det godt sammen.
Bland smør, sukker og lakridspulver sammen i en foodprocessor. Tilsæt melblandingen, og bland det godt sammen i en skål.
Kom lidt mel på en bordplade, og ælt dejen til en fin kugle. Del kuglen i 2 dele. Rul den ene kugle ud på bordet i en tykkelse på ½ cm.
Brug en udstikker på 7 cm . Gentag det hele med den anden kugle dej. Læg kagerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 16-18 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme.
Smør den smeltede chokolade ud over kagernes overside med bagsiden af en teske, og drys kokosflager over.
Lad chokoladen stivne, og servér.

Tip!

Du kan udskifte kokosflagerne med ristede nødder eller tørret frugt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
15. maj 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar