Lakridsbrownie med hindbærmousse og hindbærmandler
Lakrids og hindbær er det perfekte smagsmatch, der vil vække jubel omkring det festklædte nytårsbord. Lav både brownie og hindbærmousse et par dage i forvejen, og opbevar dem i fryseren. Så er det nemt at samle og pynte kagen lige inden servering.

31-60 min.
(0)
23. marts 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling: Mindst 8 timer, gerne natten over.
Ingredienser
personer
Lakridsbrownie
- hvid chokolade
- 150 g
- smør
- 150 g
- sukker
- 150 g
- æg
- 3
- mandelmel
- 100 g
- lakridspulver
- 1 spsk.
- salt
- ¼ tsk.
Hindbærmousse
- husblas
- 3 blade
- hindbær (evt. fra frost)
- 150 g
- sukker
- 60 g
- vaniljestænger
- ¼
- limesaft
- 1 spsk.
- piskefløde
- 1 dl
- skyr
- 75 g
Servering
- friske hindbær
- 50 g
- hindbærmandler
- 50 g
- frysetørrede hindbær
- 1 tsk.
- spiseligt guldstøv
- 1 tsk.
Udstyr
- 1 rund silikoneform med bobler, 16 cm i diameter (f.eks. fra By Ditte Julie)
- 1 springform, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Lakridsbrownie
Læg bagepapir i formen. Hak chokoladen, og skær smørret i tern, og smelt begge dele i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, rør det sammen til en ensartet masse, og afkøl i 5 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pisk sukker og æg luftigt i en skål med en elpisker. Vend chokoladeblandingen i med en dejskraber og derefter mandelmel, lakridspulver og salt. Rør dejen ensartet, og fordel den i formen.
Bag lakridsbrownien i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl kagen let i formen, og sæt den på køl til næste dag.
Hindbærmousse
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Lad hindbær, sukker og vaniljekorn småkoge i en gryde i 5 minutter, og smag til med limesaft. Si kernerne fra. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré, til den er helt opløst. Afkøl hindbærpuréen, til den er lun.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré, og vend derefter resten i, til moussen er jævn og ensartet lyserød. Hæld hindbærmoussen i silikoneformen, og bank den let mod bordpladen, så evt. luftbobler forsvinder. Sæt moussen i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Servering
Tag kagen ud fra køl, og anret den på et fad. Tag den frosne hindbærmousse ud af fryseren, vip den ud af formen, og læg moussen oven på kagen. Sæt kagen på køl i ca. 1 time.
Pynt med friske hindbær, grofthakkede hindbærmandler samt lidt frysetørrede hindbær og guldstøv ved servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Opskrift på festlig talkage
Powered by Froala Editor