Lakridsbrownie med hindbærmousse og hindbærmandler

Lakrids og hindbær er det perfekte smagsmatch, der vil vække jubel omkring det festklædte nytårsbord. Lav både brownie og hindbærmousse et par dage i forvejen, og opbevar dem i fryseren. Så er det nemt at samle og pynte kagen lige inden servering.

Lakridsbrownie med hindbærmousse og hindbærmandler
31-60 min.

(0)

23. marts 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling: Mindst 8 timer, gerne natten over.

Ingredienser

personer

Lakridsbrownie

hvid chokolade
150 g
smør
150 g
sukker
150 g
æg
3
mandelmel
100 g
lakridspulver
1 spsk.
salt
¼ tsk.

Hindbærmousse

husblas
3 blade
hindbær (evt. fra frost)
150 g
sukker
60 g
vaniljestænger
¼
limesaft
1 spsk.
piskefløde
1 dl
skyr
75 g

Servering

friske hindbær
50 g
hindbærmandler
50 g
frysetørrede hindbær
1 tsk.
spiseligt guldstøv
1 tsk.

Udstyr

  • 1 rund silikoneform med bobler, 16 cm i diameter (f.eks. fra By Ditte Julie)
  • 1 springform, 18 cm i diameter

Sådan gør du

Lakridsbrownie

Læg bagepapir i formen. Hak chokoladen, og skær smørret i tern, og smelt begge dele i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, rør det sammen til en ensartet masse, og afkøl i 5 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pisk sukker og æg luftigt i en skål med en elpisker. Vend chokoladeblandingen i med en dejskraber og derefter mandelmel, lakridspulver og salt. Rør dejen ensartet, og fordel den i formen.
Bag lakridsbrownien i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl kagen let i formen, og sæt den på køl til næste dag.

Hindbærmousse

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Lad hindbær, sukker og vaniljekorn småkoge i en gryde i 5 minutter, og smag til med limesaft. Si kernerne fra. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré, til den er helt opløst. Afkøl hindbærpuréen, til den er lun.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré, og vend derefter resten i, til moussen er jævn og ensartet lyserød. Hæld hindbærmoussen i silikoneformen, og bank den let mod bordpladen, så evt. luftbobler forsvinder. Sæt moussen i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.

Servering

Tag kagen ud fra køl, og anret den på et fad. Tag den frosne hindbærmousse ud af fryseren, vip den ud af formen, og læg moussen oven på kagen. Sæt kagen på køl i ca. 1 time.
Pynt med friske hindbær, grofthakkede hindbærmandler samt lidt frysetørrede hindbær og guldstøv ved servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'