Lagkagebunde med kakao
19. august 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Det er supernemt at bage lagkagebunde – og så smager de altså bare meget bedre end de købte!
Ingredienser
Udstyr
2 springforme, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°. Beklæd springformenes bunde med bagepapir, og smør siderne med lidt smør.
Rør kakaopulveret sammen med kogende vand til en lind pasta. Blend smør og sukker sammen i en foodprocessor til en hvid og luftig masse. Tilsæt kakaopastaen, æg, bagepulver og vaniljesukker.
Sigt melet ned i dejen, og kør dejen godt igennem. Flyt skålen væk fra foodprocessoren, og vend forsigtigt mandelflagerne i dejen.
Fordel dejen i springformene, og bag dem i ovnen i 25 minutter. Køl bundene af, inden du tager dem ud af formene.
Skær forsigtigt de afkølede kager igennem med en lang, savtakket brødkniv, så du får i alt 4 lagkagebunde. Dryp dem evt. med Amaretto.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk