Lagkage med vaniljecreme, hindbær og marengs
18. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Uimodståelig lagkage med lag af vaniljecreme og hindbær og en top af brændt marengs. Så bliver det ikke meget bedre!
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160º. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld hvedemel, bagepulver, sukker, æg, mælk, smør og vaniljekorn i en foodprocessor, og blend det til en blød og ensartet masse.
Fordel dejen i to velsmurte kageforme med aftagelige bunde med en diameter på 18 cm, beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen ca. 1 time og 10 minutter. Lad dem køle af ca. 5 minutter i formene, før de løsnes og køler færdige på en rist.
Hæld smør, flormelis og vaniljeessens i en foodprocessor, og blend rigtig godt, indtil blandingen er lys og cremet.
Halvér de to kager, læg vaniljecremen på halvdelen af kagerne og fordel hindbærrene over cremen. Sæt kagen i køleskabet.
Pisk æggehviderne sammen med flormelis i en skål med en elpisker, til massen er helt stiv.
Hæld massen i en sprøjtepose, og fordel den i toppe oven på kagen. Brug en brænder til at farve toppene med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk