Lagkage med ricottacreme og hindbær
17. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Flot og indbydende lag på lag-kage med ricottacreme, hindbær og pistacienødder. Perfekt kage til fødselsdag eller andre særlige festligheder.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld smørret, sukkeret og vaniljesukkeret i en foodprocessor, og blend, til det bliver en cremet masse.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og blend grundigt mellem hvert æg. Tilsæt hvedemel, mandelmel, bagepulver og mælk, og blend godt igen.
Pres dejen ned i en springform med en diameter på 20 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time og 25 minutter. Lad kagen køle af i formen.
Hæld ricottaen, flormelissen og kornene fra vaniljestangen i en foodprocessor, og blend til det bliver til en blød og lind creme. Sæt den i køleskabet i ca. 20 minutter.
Skær forsigtigt kagen over i 3 lag, og skær toppen af, så du får 3 ensartede og lige lag. Fordel ricottacremen ligeligt i tre skåle. Bland halvdelen af pistacienødderne i den ene skål, og fordel cremen på første kagelag.
Fordél næste portion på andet kagelag, og læg hindbærrene på. Fordél sidste portion creme på sidste kagelag, og drys resten af pistacienødderne på toppen.
Saml kagen i samme rækkefølge som fordelingen af creme, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk