Lagkage med nøddebunde og bær
18. juli 2019
af
Trine Hahnemann.
Foto: Lars Ranek
Denne yndige sommerlagkage fyldt med flødeskum og friske bær er lavet med bunde af nøddemarengs, der gør kagen sprød og lækker. Kagen er fin at servere til fødselsdage med flag i.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak mandlerne fint. Pisk æggehviderne meget stive, tilsæt sigtet flormelis, og pisk igen. Vend mel og de hakkede mandler i.
Spred dejen ud i 2 eller 4 cirkler på et stykke smurt bagepapir. Tegn evt. den form, du ønsker på bundene, på papiret med en blyant.
Bag bundene ved 130° i 30 minutter, så de får en lidt tør og sprød overflade og lidt sej midte. Lad dem køle ned på bageriste.
Skyl bærrene, og dryp dem godt af. Skær jordbærrene i halve.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bland dem i piskefløden. Pisk fløden til let skum, og vend alle bærrene i (gem lidt til pynt).
Fordel cremen på af bundene (lad én bund være tom),og læg dem oven på hinanden.
Slut af med den tomme bund. Drys med flormelis, og pynt med de sidste bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk