Lagkage med jordbærpuré og friske bær
11. juli 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Fyld en lagkage med sommerens skønne bær, og smør hver lagkagebund med jordbærpuré, der gør lagkagen ekstra saftig og lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker med en elpisker i en skål, til det bliver let og luftigt.
Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det i æggemassen. Riv marcipanen groft, og rør den i dejen sammen med fintrevet limeskal og -saft.
Smør en springform med smør, og drys med lidt sukker. Hæld dejen i formen, og bag bunden i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Tag bunden ud af formen, og afkøl den helt på en bagerist. Skær den igennem på tværs til 3 lagkagebunde.
Skyl og nip jordbærrene, skær dem i halve, og læg dem i en skål. Tilsæt hyldeblomstsaft, sukker og vaniljesukker, og blend sammen til jævn konsistens med en stavblender.
Skyl og tør bærrene. Nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Smør lagkagebundene med jordbærpuré, og fordel flødeskummet på de 3 bunde. Fordel en håndfuld bær på hver af de 2 nederste bunde, og læg lagkagen sammen med de resterende bær på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk