Lagkage med jordbærpuré og friske bær

11. juli 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Fyld en lagkage med sommerens skønne bær, og smør hver lagkagebund med jordbærpuré, der gør lagkagen ekstra saftig og lækker.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker med en elpisker i en skål, til det bliver let og luftigt.
Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det i æggemassen. Riv marcipanen groft, og rør den i dejen sammen med fintrevet limeskal og -saft.
Smør en springform med smør, og drys med lidt sukker. Hæld dejen i formen, og bag bunden i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Tag bunden ud af formen, og afkøl den helt på en bagerist. Skær den igennem på tværs til 3 lagkagebunde.
Skyl og nip jordbærrene, skær dem i halve, og læg dem i en skål. Tilsæt hyldeblomstsaft, sukker og vaniljesukker, og blend sammen til jævn konsistens med en stavblender.
Skyl og tør bærrene. Nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Smør lagkagebundene med jordbærpuré, og fordel flødeskummet på de 3 bunde. Fordel en håndfuld bær på hver af de 2 nederste bunde, og læg lagkagen sammen med de resterende bær på toppen. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar