Lagkage med hvid chokolademousse

15. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En smuk og lækker chokoladelagkage med hvid chokolademousse og friske sommerbær på toppen.

Bemærk
Vær opmærksom på, at en del af lagkagen skal laves dagen før, da den gerne skal stå køligt i mindst 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Hak chokoladen fint. Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør chokolade i. Rør, til det er helt smeltet.
Riv skallen af appelsinen fint. Smelt husblassen i den varme chokoladefløde, og smag til med appelsinskal. Sæt moussen på køl til næste dag, mindst 12 timer.
Hak chokoladen. Smelt smør og chokolade ved svag varme, og rør kakaoen i. Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende. Riv skallen af appelsinen.
Rør appelsinskal, mandelmel, hvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Rør chokoladesmørret i dejen. Pisk hviderne stive i en skål, og vend dem forsigtigt i chokoladedejen.
Fordel dejen i 3 smurte meldryssede lagkageforme eller springforme, og bag dem ved 150° i ca. 15 minutter. Afkøl helt på en rist.
Pisk chokoladecremen let og luftig – pas på ikke at piske for meget, så kan den skille.
Skyl bærrene, og skær de største i mindre stykker. Læg creme og bær lagvis imellem bundene – gem ⅓ af bærrene til pynt.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Drys kagen med flormelis, pynt med resten af bærrene og smeltet chokolade – lad den gerne løbe over bærrene og en anelse ned ad siden. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar