Lagkage med flødebolleskum og bær

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Saftig mazarinbund med søde, luftige flødeboller og en let syrlig jordbærcreme ovenpå. Det lyder godt ikke? Kagen er heldigvis nem at lave, og du kan forberede den i god tid.

Bemærk
Kagen skal hvile i mindst en time, men du kan sagtens lave den klar dagen i forvejen, og så bare pynte den lige inden servering.

Ingredienser

Udstyr

1 springform (diameter ca. 23 cm)
Kageplast eller husholdningsfilm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Riv marcipan og smør groft. Pisk sukker i blandingen lidt efter lidt, til massen er cremet og luftig. Pisk æggene i et ad gangen.
Sigt mel, bagepulver og salt i dejen, og bland, til den er akkurat ensartet. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne med smør. Drys lidt rørsukker på kanterne, og ryst formen, så det fordeler sig.
Hæld dejen i formen, og bag den i ca. 40 minutter. Afkøl bunden og rengør formen, inden du går videre.
Læg mazarinbunden tilbage i springformen. Beklæd kanterne med kageplast eller film. Fordel flødebollerne med bunden i vejret på mazarintærten, og tryk forsigtigt på dem, så de går i stykker.
Giv jordbær og vaniljesukker et opkog i et par minutter, og lad det afkøle til stuetemperatur. Rør bærmassen med cremefraiche.
Pisk fløden til en let skum, og vend den med cremefraicheblandingen. Fordel fyldet over flødebollerne, og lad kagen hvile tildækket og køligt i mindst en time.
Pynt kagen med friske bær lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar