Lagkage med flødebolleskum og bær
10. maj 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Saftig mazarinbund med søde, luftige flødeboller og en let syrlig jordbærcreme ovenpå. Det lyder godt ikke? Kagen er heldigvis nem at lave, og du kan forberede den i god tid.
Bemærk
Kagen skal hvile i mindst en time, men du kan sagtens lave den klar dagen i forvejen, og så bare pynte den lige inden servering.
Ingredienser
Udstyr
1 springform (diameter ca. 23 cm)
Kageplast eller husholdningsfilm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Riv marcipan og smør groft. Pisk sukker i blandingen lidt efter lidt, til massen er cremet og luftig. Pisk æggene i et ad gangen.
Sigt mel, bagepulver og salt i dejen, og bland, til den er akkurat ensartet. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne med smør. Drys lidt rørsukker på kanterne, og ryst formen, så det fordeler sig.
Hæld dejen i formen, og bag den i ca. 40 minutter. Afkøl bunden og rengør formen, inden du går videre.
Læg mazarinbunden tilbage i springformen. Beklæd kanterne med kageplast eller film. Fordel flødebollerne med bunden i vejret på mazarintærten, og tryk forsigtigt på dem, så de går i stykker.
Giv jordbær og vaniljesukker et opkog i et par minutter, og lad det afkøle til stuetemperatur. Rør bærmassen med cremefraiche.
Pisk fløden til en let skum, og vend den med cremefraicheblandingen. Fordel fyldet over flødebollerne, og lad kagen hvile tildækket og køligt i mindst en time.
Pynt kagen med friske bær lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk