Lækre citronsnitter
Disse skønne citronsnitter er med bagt citroncreme på toppen, der gør kagen ekstra saftig og lækker.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
stk.
- sukker
- 100 g
- hvedemel
- 200 g
- blødt smør
- 125 g
Citroncreme
- usprøjtede citroner
- 2
- majsmel (fx fra Urtekram)
- 1½ spsk.
- piskefløde
- 1 dl
- æg
- 6
- sukker
- 250 g
Udstyr
- en firkantet bageform, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Pisk sukker, hvedemel og smør godt sammen med en elpisker til en jævn og glat dej.
Beklæd bageformen med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden. Lad den køle af i formen.
Citroncreme
Riv skallen og pres citronerne. Rør majsmel og fløde sammen, til alle klumper er væk. Tilsæt æg, sukker, citronskal og citronsaft, og pisk det til en jævn blanding.
Varm citroncremen op i en gryde ved lav varme under konstant piskning. Pisk hele tiden i cremen, til den tykner, det tager ca. 6-8 minutter. Bemærk: Cremen må ikke koge!
Hæld den lune citroncreme over kagebunden i bageformen, og sæt kagen i ovnen i 5-6 minutter, til cremen har sat sig. Lad kagen køle helt af i formen, før du skærer den ud i små firkanter.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner