Lækre citronsnitter

Disse skønne citronsnitter er med bagt citroncreme på toppen, der gør kagen ekstra saftig og lækker.

Lækre citronsnitter
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.
sukker
100 g
hvedemel
200 g
blødt smør
125 g

Citroncreme

usprøjtede citroner
2
majsmel (fx fra Urtekram)
1½ spsk.
piskefløde
1 dl
æg
6
sukker
250 g

Udstyr

  • en firkantet bageform, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Pisk sukker, hvedemel og smør godt sammen med en elpisker til en jævn og glat dej.
Beklæd bageformen med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden. Lad den køle af i formen.

Citroncreme

Riv skallen og pres citronerne. Rør majsmel og fløde sammen, til alle klumper er væk. Tilsæt æg, sukker, citronskal og citronsaft, og pisk det til en jævn blanding.
Varm citroncremen op i en gryde ved lav varme under konstant piskning. Pisk hele tiden i cremen, til den tykner, det tager ca. 6-8 minutter. Bemærk: Cremen må ikke koge!
Hæld den lune citroncreme over kagebunden i bageformen, og sæt kagen i ovnen i 5-6 minutter, til cremen har sat sig. Lad kagen køle helt af i formen, før du skærer den ud i små firkanter.

Tip!

Citronsnitterne kan også bages i en rund springform (24 cm i diameter) og skæres ud i flotte lagkagestykker.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'