Lækre chokoladeboller

10. august 2018 af .

Foto: AOP

Lækker opskrift på chokoladeboller lavet på den smørholdige franske briochedej. Bollerne minder om fine fødselsdagsboller, og det kan du sagtens bruge dem som!

Bemærk
Hævetid i alt: 2½-3 timer.

Ingredienser

Udstyr

briocheforme eller muffinforme af papir

Sådan gør du

Bland vand og fløde, og opløs gæren heri. Pisk så meget mel i, at dejen er blød. Du skal ikke bruge alt melet.
Stil den til hævning i 1 time, tildækket.
Bland resten af melet med salt, sukker og kardemomme, og smuldr smørret i.
Pisk æggene sammen, og rør/pisk dem i melblandingen. Bland de to deje sammen, og ælt til sidst chokoladen i. Stil dejen til hævning i 1½-2 timer.
Form dejen til boller (gem lidt dej),og sæt dem i smurte brioche- eller papirforme.
Tril en lille dejkugle, lav en fordybning i hver bolle, og tryk kuglen ned i. Lad dem efterhæve i ½ time.
Pensl med sammenpisket æg, og bag dem i en 210° varm ovn i 20-25 minutter (efter størrelse).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar