Lækre chokoladeboller
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Lækker opskrift på chokoladeboller lavet på den smørholdige franske briochedej. Bollerne minder om fine fødselsdagsboller, og det kan du sagtens bruge dem som!
Bemærk
Hævetid i alt: 2½-3 timer.
Ingredienser
Udstyr
briocheforme eller muffinforme af papir
Sådan gør du
Bland vand og fløde, og opløs gæren heri. Pisk så meget mel i, at dejen er blød. Du skal ikke bruge alt melet.
Stil den til hævning i 1 time, tildækket.
Bland resten af melet med salt, sukker og kardemomme, og smuldr smørret i.
Pisk æggene sammen, og rør/pisk dem i melblandingen. Bland de to deje sammen, og ælt til sidst chokoladen i. Stil dejen til hævning i 1½-2 timer.
Form dejen til boller (gem lidt dej),og sæt dem i smurte brioche- eller papirforme.
Tril en lille dejkugle, lav en fordybning i hver bolle, og tryk kuglen ned i. Lad dem efterhæve i ½ time.
Pensl med sammenpisket æg, og bag dem i en 210° varm ovn i 20-25 minutter (efter størrelse).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk