Lækkert honningbrød
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Er dette en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød.
Ingredienser
Udstyr
en stor randform eller rugbrødsform, 1½ l
Sådan gør du
Varm forsigtigt honning, sukker, appelsinsaft og vand op i en gryde, til sukkeret smelter.
Afkøl let, og rør resten af ingredienserne direkte i gryden.
Fordel dejen i en smurt randform eller rugbrødsform.
Bag kagen i en 150° varm ovn i ca. 40 minutter. Tjek med en spids kniv eller en kødnål, om kagen er gennembagt. Den må endelig ikke blive for tør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk