Lækkert honningbrød

1. juni 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Er dette en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød.

Ingredienser

Udstyr

en stor randform eller rugbrødsform, 1½ l

Sådan gør du

Varm forsigtigt honning, sukker, appelsinsaft og vand op i en gryde, til sukkeret smelter.
Afkøl let, og rør resten af ingredienserne direkte i gryden.
Fordel dejen i en smurt randform eller rugbrødsform.
Bag kagen i en 150° varm ovn i ca. 40 minutter. Tjek med en spids kniv eller en kødnål, om kagen er gennembagt. Den må endelig ikke blive for tør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar